Gefeliciteerd, je bent zwanger! En nu? Zwanger op Urk biedt praktische voorbereiding op jouw zwangerschap, bevalling, kraamtijd en ouderschap. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en kun je optimaal genieten van deze mooie tijd.

Bij Zwanger op Urk kun je voorlichtingsavonden volgen met verschillende onderwerpen. Deze avonden worden georganiseerd door ervaren professionals en vinden vanwege het coronavirus digitaal plaats. Je kan de avonden volgen vanaf je eigen bank! En zwanger ben je samen, dus partners mogen gratis mee! Vol = vol, dus schrijf je snel in!

Plan een activiteit

Levensstijl & voeding

4x per jaar

Nu je zwanger bent is het éxtra belangrijk om goed voor jezelf te zorgen. Voor jezelf én voor je baby. Tijdens de avond ‘Levensstijl & voeding’ leer je over gezonde voeding tijdens je zwangerschap en kraamtijd. Wat heeft jouw lichaam éxtra nodig en wat juist niet?

Data 2020: 23 januari, 16 april, 9 juli en 1 oktober

Bekken & bekkenbodem

Door bekkenbodemfysiotherapeute Margrethe Wester, 4x per jaar

Je lichaam krijgt veel te verduren als je zwanger bent. Tijdens de avond ‘Bekken & bekkenbodem’ leer je wat de functie van je bekken is en wat je kunt doen om deze te ondersteunen. Margrethe behandelt de meest voorkomende kwalen tijdens de zwangerschap en de kraamtijd en wat je hier zelf aan kunt doen. Trek gemakkelijke kleding aan en neem een handdoek mee, om samen enkele oefeningen uit te kunnen voeren.

Data 2020: 5 maart, 4 juni, 27 augustus en 12 november

Voeding voor je baby

4x per jaar

Je kindje is geboren, maar wat is de juiste voeding om te geven? Tijdens de avond ‘Voeding voor je baby’ leer je over de voeding voor je baby. Je ontvangt informatie over borstvoeding en flesvoeding en leert een keuze te maken die bij jou en je kindje past.

Data 2020: 19 maart, 8 april, 11 juni, 3 september, 26 november

De bevalling

Door een verloskundige van Verloskundigenpraktijk Madelief, 8x per jaar

Hoe kan de bevalling straks verlopen? Tijdens de avond ‘De bevalling’ wordt meer verteld over de verschillende fases van de bevalling, de opties voor pijnstilling en de keuze om thuis of in het ziekenhuis te bevallen. Ook kun je een kijkje nemen in de tas van de verloskundige en een begin maken met je bevalplan.

Data 2020: 9 januari, 20 februari, 1 april, 14 mei, 25 juni, 6 augustus, 17 september, 29 oktober, 10 december.

Nieuw ouderschap

Door een jeugdverpleegkundige, 4x per jaar

Tijdens de avond ‘Nieuw ouderschap’ leer je over de eerste periode na de bevalling. Hoe wen je aan de nieuwe samenstelling van het gezin? Wat als je geen roze wolk ervaart en wat zijn onderwerpen die van belang zijn in het leven van de baby gedurende het 1e jaar?

Data 2020: 6 februari, 28 mei, 20 augustus, 3 december.

Bevallen in het ziekenhuis

Wil je in het ziekenhuis bevallen dan kan je er ook voor kiezen een informatieavond over bevallen in het ziekenhuis te volgen. Je krijgt dan naast informatie over de bevalling ook een rondleiding op de verloskamers. Voor meer informatie zie onderstaande links:

Sneek

Heerenveen