Gefeliciteerd, je bent zwanger! En nu? Zwanger op Urk biedt praktische voorbereiding op jouw zwangerschap, bevalling, kraamtijd en ouderschap. Zo weet je precies wat je kunt verwachten en kun je optimaal genieten van deze mooie tijd.

Bij Zwanger op Urk kun je voorlichtingsavonden volgen met verschillende onderwerpen. En zwanger ben je samen, dus partners mogen gratis mee! Vol = vol, dus schrijf je snel in!

Plan een activiteit

Bekken & bekkenbodem

Door bekkenbodemfysiotherapeute Margrethe Wester, 4x per jaar

Je lichaam krijgt veel te verduren als je zwanger bent. Tijdens de avond ‘Bekken & bekkenbodem’ leer je wat de functie van je bekken is en wat je kunt doen om deze te ondersteunen. Margrethe behandelt de meest voorkomende kwalen tijdens de zwangerschap en de kraamtijd en wat je hier zelf aan kunt doen. Trek gemakkelijke kleding aan en neem een handdoek mee, om samen enkele oefeningen uit te kunnen voeren.

Data 2024: 29 februari, 23 mei, 12 september, 21 november

Voeding voor je baby

Je kindje is geboren, maar wat is de juiste voeding om te geven? Tijdens de avond ‘Voeding voor je baby’ leer je over de voeding voor je baby. Je ontvangt informatie over borstvoeding en flesvoeding en leert een keuze te maken die bij jou en je kindje past.

Data 2024:  4 januari, 4 april, 20 juni, 3 oktober

De bevalling

Door een verloskundige van Verloskundigenpraktijk Madelief

Hoe kan de bevalling straks verlopen? Tijdens de avond ‘De bevalling’ wordt meer verteld over de verschillende fases van de bevalling, de opties voor pijnstilling en de keuze om thuis of in het ziekenhuis te bevallen. Ook kun je een kijkje nemen in de tas van de verloskundige en een begin maken met je bevalplan.

Data 2024: 11 januari, 15 februari, 28 maart, 16 mei, 4 juli, 5 september, 17 oktober, 28 november

Baby’s 1e jaar

Door een jeugdverpleegkundige

Binnenkort gaan jullie (weer) ouders worden. Een nieuwe, misschien wel spannende fase met veel veranderingen! Tijdens deze avond staan we stil bij ouderschap en preventie: wat betekent het om ouders te worden, hoe laten jullie de baby veilig slapen, wat kun je doen bij het verslikken van je baby, hoe voorkom je brandwonden en nog veel meer.

Data 2024: 1 februari, 18 april, 18 juli, 31 oktober

Bevallen in het ziekenhuis

Wil je in het ziekenhuis bevallen dan kan je er ook voor kiezen een informatieavond over bevallen in het ziekenhuis te volgen. Je krijgt dan naast informatie over de bevalling ook een rondleiding op de verloskamers. Voor meer informatie zie onderstaande links:

Sneek

Heerenveen