Er verandert veel als je zwanger bent. Je baby ontwikkelt zich en je lichaam verandert. Daarnaast maak je in deze periode ook verschillende keuzes; wat mag ik eten, waar en hoe wil ik bevallen, welke voeding geef ik mijn baby, hoe bereid ik mijn gezin voor op een baby en nog veel meer. Er zijn veel dingen waar je over na moet denken. En natuurlijk wil je ook graag weten of je baby goed groeit en de andere medische controles goed zijn. Met centering pregnancy krijg je antwoord op ál je vragen. Ben je op zoek naar een groep (aanstaande) moeders om een band mee op te bouwen, dan is centering pregnancy echt iets voor jou!

Het programma

Centering pregnancy combineert alle informatie, vragen en medische controles over je zwangerschap, bevalling en tijd daarna. Ook is er ruimte om al je vragen te stellen en ervaringen te delen met vrouwen die rond dezelfde periode zijn uitgerekend.

Waarom centering pregnancy

  • Actief betrokken bij de zorg: Je leert hoe je je bloeddruk zelf kunt meten en je eigen zwangerschapskaart kunt bijhouden. Je leert gezonde keuzes te maken voor jezelf, je zwangerschap en je baby.
  • Elkaar steunen en kennis uitwisselen: in de groep bespreek je onderwerpen die belangrijk zijn voor jou, je zwangerschap en je baby. Je ontmoet andere vrouwen, zodat je ervaringen kunt delen en elkaar kunt steunen.
  • Vaste dag en tijdstip: de groepszorg is op vastgestelde dagen en tijden, zo kun je ruim van tevoren de bijeenkomsten plannen in je agenda en hoef je niet meer te wachten op een controle.
  • Beter contact met je verloskundig zorgverlener: met centering pregnancy heb je veel langer contact met je verloskundige dan tijdens de één op één controles. Zo heb je meer ruimte om vragen te stellen en dat is zowel voor jou als de verloskundige prettig. Zo hoort ze meer van jou en begrijpt ze beter wat er voor jou en de andere vrouwen belangrijk is.
  • Betere uitkomsten van de zwangerschap: uit onderzoek in Amerika blijkt dat deze vorm van zorg betere uitkomsten geeft. Ook in Nederland zijn de uitkomsten van de zwangerschap en bevalling beter. Er worden bijvoorbeeld minder kinderen te vroeg geboren. Ook blijkt dat de meeste vrouwen dit een hele fijne vorm van zorg vinden.

Voor iedereen

Centering pregnancy is er ook voor vrouwen die niet bij Verloskundigenpraktijk Madelief onder controle zijn. Voor je medische controles ga je dan naar de huisarts, verloskundige of gynaecoloog en daarnaast volg je de bijeenkomsten van Centering Pregnancy. Het eerste half uur van elke bijeenkomst bestaat uit medische controles, dus je schuift pas aan wanneer de gezamenlijke  bijeenkomst start. Hierdoor ervaar je de voordelen van centering pregnancy en ontmoet je andere zwangere vrouwen. Deelname is kosteloos.

Meer weten?

Bel voor meer informatie of deelname met 0527-502950. Centering pregnancy start rond de 15e week van je zwangerschap. Meld je daarom aan voordat je 12 weken zwanger bent. De bijeenkomsten zijn afhankelijk van groepsgrootte en uitgerekende datum en zijn daarom niet opgenomen in onze agenda. 

Bel voor meer informatie